Dalyan köfte Tarifi

Dalyan köfte Tarifi
Dalyan köfte Tarifi

Dalyan köfte Tarifi Malzemeleri

  1. 750 gr dana kıyma
  2. 750 gr koyun kıyma
  3. 2 dilim bayat ekmek içi
  4. 2 soğan
  5. 4 yumurta
  6. 3 havuç
  7. 1 demet maydanoz
  8. 1 çay kaşığı kimyon
  9. Tuz
  10. Karabiber
  11. 30 gr tereyağı
  12. Yarım su bardağı un
  13. 2 yemek kaşığı domates püresi
  14. 5 su bardağı et suyu
  1. 30 gr tereyağı
  2. Yarım su bardağı un
  3. 2 yemek kaşığı domates püresi
  4. 5 su bardağı et suyu

Dalyan köfte Tarifi Yapılışı

Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanları soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın. Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Köfte harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına haşlanmış yumurta ve havucu yerleştirin. Rulo şekline getirin. Fırın kabına yağlı kağıt serip köfteyi üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın. Domatesli sos için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Unu ilave edin. Köftenin suyundan az az ilave ederek unu kavurmaya devam edin. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Dilimleyip sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Tarife Puan Verin

4.7/5 lezzetli (3 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri