Çiriş Otu Guriz Yemeği Tarifi

Guriz Yemeği Tarifi
Guriz Yemeği Tarifi
İlk bahar mevsiminde yüksek dağlarda yetişen ve mükemmel bir tadı olan çiriş otunun lezzetli bir tarifini sizlerle paylaşıyoruz...

Çiriş Otu Guriz Yemeği Tarifi Malzemeleri

  1. Yarım kilo çiriş otu
  2. 1 adet soğan
  3. 1 çorba kaşığı tereyağı
  4. 2 adet domates
  5. 1 çay bardağı su
  6. Tuz
  7. Karabiber

Çiriş Otu Guriz Yemeği Tarifi Yapılışı

Almış olduğunuz Çiriş Otunu iyice ayıklayıp, yıkadıktan sonra 1cm uzunluğunda kıyın. İnce ince doğramış olduğunuz soğanı tereyağında kavurun ve çirişotunu ilave edin, bir kaç dakika daha kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın. Tuz ile karabiber ekledikten sonra suyunu koyun ve kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın. Not: Çiriş otunun alırken taze ve çok büyümüş olmamasına dikkat ediniz. Çiriş Otunun taze ve çok büyük olup olmadığını anlamak için ; çirişler ince işe (parmak kalınlığında) yaprak uzunluğunun 1 karışı geçmemesine, kalın ise alt kısmında yuvarlak şekilde çiçek koçanının olmamasına dikkat ediniz.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

çiriş | çiriş otu | çiriş yemeği

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri