Cincile Böreği Tarifi

Cincile Böreği Tarifi
Cincile Böreği Tarifi

Cincile Böreği Tarifi Malzemeleri

  1. 5 adet yufka
  2. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  3. 3 adet yumurta
  4. Bir buçuk su bardağı süt
  5. İçi için:1 çay bardağı sıvıyağ
  6. 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  7. 250 gram mantar
  8. 3 adet soğan iri boy
  9. Tuz
  10. Karabiber
  11. 250 gram mantar

Cincile Böreği Tarifi Yapılışı

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri