Buğdaylı Kış Çorbası Tarifi

Buğdaylı Kış Çorbası Tarifi
Buğdaylı Kış Çorbası Tarifi

Buğdaylı Kış Çorbası Tarifi Malzemeleri

  1. 1 su bardağı nohut
  2. 1 çay bardağı kurufasulye
  3. 2 su bardağı aşurelik buğday
  4. 10 su bardağı su
  5. 350 gram kuzu eti kuşbaşı
  6. 5 adet soğan
  7. 3 adet domates
  8. 3 adet sivri biber
  9. 2 çorba kaşığı domates salçası
  10. 200 gram tereyağı

Buğdaylı Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Aşurelik buğdayı su ile birlikte kısık ateşte 2-2.5 saat pişmeye bırakın. Diğer tarafta kuzu etini kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kuzu eti, ince kıyılmış soğan, domates, sivri biber ve salçayı tereyağında kavurun. Pişen buğdayın içine etli karışımı, nohut ve kurufasulyeyi ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri