Buğday Pilavı Tarifi

Buğday Pilavı Tarifi
Buğday Pilavı Tarifi

Derğerli Lezzet Ustası takipçilerimiz, Hem besleyici özelliği ile hem de lezzetli ile aklınızdan hiç çıkmayacak olan Buğday Pilavı Tarifi sizlerle paylaşacağım. Buğday pilavını hazırlamadan önce kullanacağınız buğdayları bir gece öncesinden ıslayacaksınız, tavuk veya et suyu oranını azaltmak gerekiyor. Bunun sebebi buğdaylar daha az suyu çekecekler ve daha hızlı pişeceklerdir. 

Buğday Pilavı Tarifi Malzemeleri

  1. 1 litreye yakın tavuk suyu
  2. 250 gram kadar buğday
  3. 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  4. 1 kuru soğan
  5. 2 dal biberiye
  6. Havuç ve dilerseniz Nohut

Buğday Pilavı Tarifi Yapılışı

Öncelikle buğdayları ılık suyla yıkıyor ve süzüyoruz. Sonrasında yıkadığımız buğdayları bir kase içerisine alarak 60 dakika şişmesini bekliyoruz. Sonra tavuk suyunu tencereye ekleyip güzelce kaynatıyoruz. Tavuk suyu kaynadıktan sonra içerisine süzdüğümüz ve şişen buğdayları alıyoruz. Ardından kısık ateşin üzerinde buğdaylar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Buğdaylar suyu çekilip piştikten sonra ateşin üzerinden indirip kapağını açmadan dinlendirmeye alıyoruz. Bu sırada soğanı piyazlık şekilde doğruyoruz. Eğer havuç kullanacaksınız havucu minik küpler halinde doğruyoruz. Daha sonra zeytinyağını genişçe bir tavaya döküp, doğradığımız soğanları ve  eğer karar vermişsek havuçları da üzerine ekleyerek kızartmaya başlıyoruz. Soğanların rengi kahverengi olana dek kavurmalıyız. En son işlem olarak rengi dönen soğanların üzerine dinlendirdiğimiz buğdayları da ekleyip güzelce soteliyoruz. İnce ince kıyılmış biberiye yaprakları ile buğday pilavını süsleyerek servis edebiliriz.

Tarife Puan Verin

4.0/5 lezzetli (1 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

Dövme Pilavı | Pilav | Pilav Tarifleri | Tavuk | Tavuklu Pilav

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri