Böğürtlenli ve Kırıntılı Sütlü Kek Tarifi

Böğürtlenli ve Kırıntılı Sütlü Kek Tarifi
Böğürtlenli ve Kırıntılı Sütlü Kek Tarifi

Böğürtlenli ve Kırıntılı Sütlü Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 100 gr kedi dili (ladyfingers - sünger bisküviler)
  2. 80 gr ve yağlamak için ilave bir miktar tereyağ
  3. 15 gr kakao tozu
  4. 40 gr esmer şeker
  1. 400 gr taze böğürtlen
  2. Üstünü kaplamak için:
  3. 200 su kreması alınmış süt (buttermilk)
  4. 2 yumurta
  5. 1 çay kaşığı vanilya şekeri
  6. 120 gr şeker
  7. 80 gr irmik
  8. 2 çay kaşığı kabartma tozu
  9. 130 gr genel amaçlı un

Böğürtlenli ve Kırıntılı Sütlü Kek Tarifi Yapılışı

Kabuğu hazırlamak için kedidillerini bir saklama torbasına koyun, sıkıca kapatın ve oklavayla ezerek küçük kırıntılar elde edin. Tereyağını derin bir tavada eritin. Ezilmiş bisküvileri, erimiş tereyağını, kakao tozunu ve şekeri bir kaseye ekleyip, iyice karıştırın. Kırıntıları yapmak için yoğurun. Soğuması için 15 dakika süreyle buzdolabında bırakın. Fırını 180°C'ye kadar önceden ısıtın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağlayın, kırıntıların yarısını doldurun ve sıkıca aşağıya doğru bastırın. Geriye kalan kırıntıları buzdolabına geri koyun. Dolgusu için, unu kabartma tozu ve irmikle karıştırın. Tereyağını şeker, vanilya şekeri ve yumurtalarla kaymak kıvamına gelene dek çırpın. Un karışımını ve kreması alınmış sütü (buttermilk) ekleyip, tüm malzemeleri pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru kabuk üzerine yayın ve eşit biçimde düzleştirin. Böğürtlenleri yıkayın ve ayıklayın, ardından süzülmeye bırakın. Böğürtlenleri hamurun üzerine dizin ve kalan kırıntılarla süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın ve kek tepsisinde servis edin.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri