Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi
Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi Malzemeleri

  1. 1 adet kırmızı biber
  2. 1 adet çarliston biber
  3. 1 adet sarı biber
  4. 5 adet domates kurutulmuş
  5. 1 çay bardağı su ılık
  6. 3/4 su bardağı su ılık
  7. 2 tatlı kaşığı toz maya
  8. 1 tatlı kaşığı tozşeker
  9. üç buçuk su bardağı un
  10. 2 tatlı kaşığı biberiye
  11. 2 tatlı kaşığı domates salçası
  12. 3/4 su bardağı yoğurt
  13. 1 çay kaşığı tuz
  14. 2 tatlı kaşığı biberiye
  15. Üzerine:2 çorba kaşığı sıvıyağ

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

Kırmızı, çarliston ve sarı biberi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberleri közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesi 1 çay bardağı sıcak suda 5 dakika bekletin. Sudan çıkarın ve iri şekilde doğrayın. Derin bir kaba toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 3/4 su bardağı ılık suyu ilave edin ve 10-15 dakika kabarana kadar bekleyin. Un ve biberiye ekleyip, iyice karıştırın. Domates, salça, kurutulmuş domatesin haşlama suyu, yoğurt ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmıyorsa biraz daha ılık su ekleyin). Hamuru düz bir zeminde yuvarlayın ve bir kaba alın. Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir odada hamur iki katına ulaşıncaya kadar bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine ekmek hamurunu yayın. Üzerine kestiğiniz renkli biberleri tahta bir kaşık yardımıyla yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorumlar (1)

  • davut y

    davut y

    22 Şubat 2016 11:55 zamanında | #

    Çok enfes

    yanıtla

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri