Bahçevan Çorbası Tarifi

Bahçevan Çorbası Tarifi
Bahçevan Çorbası Tarifi

Bahçevan Çorbası Tarifi Malzemeleri

  1. 1 adet kırmızı biber salçalık
  2. 1 adet havuç küçük boy
  3. 3 çorba kaşığı bezelye
  4. 1 adet yumurtanın sarısı
  5. 1 kahve fincanı un
  6. 1 su bardağı süt
  7. 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  8. 1 adet soğan
  9. 3 su bardağı tavuk suyu veya etsuyu
  10. 3 dilim salam
  11. Dereotu
  12. Tuz
  13. Karabiber

Bahçevan Çorbası Tarifi Yapılışı

Ön hazırlık olarak biber, havuç ve bezelyeleri aynı tencerede haşlayalım. Biber ve havucu tavla zarı iriliğinde doğrayalım. 1 Bir kapta yumurta sarısını, unu ve sütü çırpma teli ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Tencereye sıvıyağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirelim. Unu ekleyip, hafifçe sararana dek kavuralım. Etsuyunu ekleyip, kaynatalım. Hazırladığımız sütlü yumurtalı terbiyeyi azar azar ve karıştırarak ekleyelim. 2 Haşlanmış havucu ve bezelyeleri, biberleri, küçük doğranmış salamları, tuzu ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Çorbayı ateşten alıp, kıyılmış dereotu ve karabiber serperek, servis yapalım.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri