Badem Kırıntılı Elmalı Kek Tarifi

Badem Kırıntılı Elmalı Kek Tarifi
Badem Kırıntılı Elmalı Kek Tarifi

Badem Kırıntılı Elmalı Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 150 g genel amaçlı un
  2. 90 g şeker
  3. 100 g öğütülmüş badem
  4. 150 g tereyağı
  5. 1,5 kg elma (Belle de Boskoop veya diğer türlerden)
  6. 1 limonun suyu
  7. Üzerine serpmek için pudra şekeri

Badem Kırıntılı Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

Kullanılacak tüm malzemeleri hazırlayın. Hamuru hazırlamak için, mutfak robotunda veya elektrikli mikser kasesinde tereyağı, şeker, vanilya şekeri ve tuzu çırpın. Yumurta sarılarını ve yumurtaları ard arda ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırın ve tereyağı karışımı üzerine eleyin. Sütü ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve tüm malzemeleri, topaksız bir hamur elde edene kadar karıştırın. Kırıntı için un, şeker ve öğütülmüş bademleri karıştırın. Tereyağını ufak parçalar halinde kesin. Tereyağını un karışımına ekleyin ve ellerinizi kullanarak isteğinize göre iri veya ince kırıntılar oluşturun. Fırını 75 °C dereceye ısıtın. Üstünü kaplamak için, elmaların kabuğunu soyun ve çekirdeğini çıkarın. Dört parçaya kesin ve bu parçaları ince dilimler halinde doğrayın. Elmaların kararmasını önlemek için, üzerlerine limon suyu serpiştirin. Kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın, hamuru kalıba boşaltın ve elma dilimlerini hamur üzerine düzgünce yerleştirin. Kekin üzerini badem kırıntıları ile kaplayın ve önceden ısıtılmış fırında, pembeleşinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve yavaşça soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce dilimlere bölün ve üstüne pudra şekeri serpiştirin.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri