Antepfıstıklı Lokum Tatlısı Tarifi

Antepfıstıklı Lokum Tatlısı Tarifi
Antepfıstıklı Lokum Tatlısı Tarifi
Tadına doyamayacağınız güzel bir tatlı (şekerleme) tarifi olan Antep Fıstıklı Lokum tarifi sizlerle..

Antepfıstıklı Lokum Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  1. 1 lt süt
  2. 2 adet yumurtanın sarısı
  3. 6 çorba kaşığı tozşeker
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 paket vanilya
  6. 2 çorba kaşığı nişasta
  7. 2 su bardağı hindistan cevizi
  8. Harç için:1 su bardağı antep fıstığı
  9. Yarım su bardağı pudra şekeri
  10. 2 adet yumurtanın akı

Antepfıstıklı Lokum Tatlısı Tarifi Yapılışı

YUMURTA sarısı, tozşeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alın. Çırpma teli ile karıştırarak pütürsüz bir muhallebi olana dek pişirin. Streç film serilmiş fırın tepsisine ılınan muhallebiyi ince şekilde yayıp soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Düz bir zemine hindistancevizi serpin. Üzerine muhallebiyi ters çevirip çıkarın. Harç için antepfıstığı, pudraşekeri ve yumurta aklarını iyice yoğurun. Küçük bezeler koparıp, elinizde yuvarlayarak ince rulolar yapın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Muhallebiyi üç eşit parçaya kesin. Ortalarına bir veya iki adet antepfıstıklı rulo yerleştirip sarın. Dilimleyip servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri