Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi

Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi
Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi

Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi Malzemeleri

  1. 6 adet dolmalık patlıcan kuru
  2. 6 adet dolmalık biber kuru
  3. 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  4. Bir buçuk çay bardağı pirinç
  5. 400 gram kıyma orta yağlı
  6. 2 adet soğan orta boy
  7. 1 çay bardağı su
  8. Tuz
  9. Nane kuru
  10. Karabiber
  11. kırmızı biber
  12. kimyon
  13. Yarım çorba kaşığı domates salçası
  14. Yarım çorba kaşığı biber salçası
  1. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  2. 2 çorba kaşığı limon suyu
  3. 5 diş sarmısak
  4. Yarım su bardağı su

Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi Yapılışı

Dolmalık patlıcanları ve biberleri tencereye alıp, üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. 1 Patlıcan ve biberleri yumuşayana dek haşlayıp ateşten indirelim. Sonrasında süzgece alarak sularını süzdürüp bekletelim. Bir kabın içine tereyağını, pirinci, kıymayı, küp doğranmış soğanı, 1 çay bardağı suyu, tuzu, baharatları, domates ve biber salçalarını ekleyip yoğurarak karıştıralım. 2 Hazırladığımız dolma içini patlıcan ve biberlere gevşekçe dolduralım. Patlıcan ve biber dolmalarını tencereye dik olarak dizelim. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirelim. 3 Bu arada sosu için bir kapta biber salçasını, limon suyunu, dövülmüş sarmısakları ve yarım bardak suyu birleştirip çırpalım. Dolmaları ateşten almadan 10 dakika önce hazırladığımız bu sosu dolmaların üzerine gezdirelim. Sonrasında ateşten indirip ılınmaya bırakalım. Servis yapalım.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

biber | dolma | dolma tarifleri | içli dolma yarifi | patlıcan

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri