Adana Mantısı Tarifi

Adana Mantısı Tarifi
Adana Mantısı Tarifi

Değerli Lezzet Ustası takipçileri bugün kendi yöreme ait güzel bir mantı tarifi vereceğim. Eğer mantı seviyorsanız adana mantısı tarifi tam da aradığınız tarif olabilir. Gerçekten de Adananın diğer lezzetli tarifleri gibi lezzetli bir yemek tarifidir.

Adana Mantısı Tarifi Malzemeleri

  1. 3 yumurta
  2. 7 su bardağı un
  3. Yeterince tuz
  4. 1 su bardağı su
  5. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 2 yemek kaşığı tereyağı
  8. Tuz, karabiber, pul biber
  9. 300 gram kıyma

Adana Mantısı Tarifi Yapılışı

Öncelikle mantı hamurunu hazırlıyoruz. Hamur malzemeleri listesindeki tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Hamur kıvamını alınca yarım saat bekletiyoruz. Hamurdan sonra iç harcına geçiyoruz ve iç harcını da iyice yoğuruyoruz. Ardından yarım saat geçince hamuru üçe bölüyoruz ve her parçayı açıyoruz. Açtığımız hamurları kareler halinde kesin. Bu kateler biraz büyük kareler olsun. Bu parçalara kıyma harcından eşit olarak koyuyoruz. Ardından üçgen şeklinde hamurları büküyoruz ve ardından uçlarını birleştiriyoruz.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri